Mumsig makaronipudding

Något som är riktigt gott är makaronipudding. Tycker att det är riktigt gott.

och sen går det rätt fort att göra också. Den sköter sig till stor del själv i ugnen.

Ingredienser

4 dl idealmakaroner
1 st gul lök (eller 1 liten purjolök)
250 g rimmat sidfläsk
2 dl lagrad ost, grovriven

Äggstanning
3 st ägg
5 dl vispgrädde + mjölk
1 tsk salt
2 krm svartpeppar

Till servering
Ketchup eller lingonsylt

Gör så här

Receptet är för 4 personer
Värm ugnen till 200 grader.
Koka makaronerna enligt anvisningarna på förpackningen. Låt rinna av i durkslag.
Skala och finhacka löken.Strimla och bryn fläsk och lök tillsammans under omrörning på hög värme så att det får färg. Sänk värmen och stek i ytterligare några minuter. Blanda alla ingredienser till äggstanningen. Smörj en ugnsform. Varva makaroner, fläsk- och lökblandning och det mesta av den rivna osten i formen.Häll på äggstanningen och strö över resten av osten. Täck med aluminiumfolie. Grädda mitt i ugnen i 30–40 minuter tills puddingen stannat. Ta av folien de sista 10 minuterna. Servera med ketchup eller lingonsylt.

blogstats trackingpixel

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>