Chokladbrownie med hallonglass och lime

Bjuder er på en helt underbart god chokladkaka. Denna fina måndagskvällen.

Ingredienser

Chokladbrownie
1 dl valnötter
2 st dubbeldajm
100 g toblerone
100 g smör
2 st ägg
1 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
0.5 tsk bakpulver
1 dl vetemjöl
1 st lime

Hallonglass
4 dl frysta hallon
3 st äggulor
1 dl socker
2 dl vispgrädde
1 dl kesella 10%

Gör så här

Receptet är för 4 portioner

Färdigt på: 45 min

Chokladbrownie
Värm upp ugnen till 200 grader.
Hacka valnötterna grovt. Smält ihop smör och choklad. Blanda i nötterna.
Vispa ägg, socker, och vaniljsocker i en annan bunke. Rör i bakpulver och vetemjöl.
Vänd ner chokladblandningen. Kläm fast ett bakplåtspapper i botten på springform ca 24 cm i diameter och baka i ca 22-25 minuter. Låt svalna.

Hallonglass
Mixa och sila hallonen. Vispa äggulor och socker poröst.
Blanda ner hallonen i äggsmeten. Rör i kesella och vispa grädden och vänd ner. Häll i formen ovanpå den kalla chokladbrownien och frys i ca 3 timmar. Ta fram 15 minuter före servering och garnera med varma hallon, rivet lime skal och hyvelspån av mörk chokladen.

blogstats trackingpixel

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>