Lilla Anna är hemma och välbehållen..

Har skrivit om lilla Anna tidigare både på torsdagen och på fredag, men vill bara skriva om det igen. Bara för att det väcker mycket irritation hos många.

Varför skall sånt här få hända?

Den 9 åriga flickan som försvann i torsdags morse och som sen hittades efter ungefär 20 timmar. Nu har det kommit fram lite mer om han som är misstänkt för dådet.

På nätet beskriver han sig själv som en social person som gillar att få nya vänner, spela rollspel och skriva noveller.

Föräldrar som har barn på skolan, där Anna gick, har polisanmält skolan för att det inte har skött sin rutiner på ett bra sätt. Och där kan jag faktiskt hålla med lite. Om man lämnar sitt barn till skolan, så räknar man med att de skall ta hand om barnet så att de inte händer de något.

Enligt skollagen så står det följande

17 § 

Om en elev i grundskolan, grundsärskolan, specialskolan eller sameskolan utan giltigt skäl uteblir från den obligatoriska verksamheten, ska rektorn se till att elevens vårdnadshavare samma dag informeras om att eleven har varit frånvarande. Om det finns särskilda skäl behöver elevens vårdnadshavare inte informeras samma dag.

Men de jag inte förstår är varför inte skolan kontaktade hennes föräldrar, de måste ju ha upptäckt att hon inte var på skolan. De kommer nog att visa sig vad som gått fel. Men de är tråkigt att något sådant här skall hända bara för att en skola har bristande rutiner.

 

 

blogstats trackingpixel

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>