Äppelkaka med choklad

En lite annorlunda variant på äppelkaka.

Receptet är beräknat för 8-10 personer. 

Ingredienser

ca 4 äpplen (500 g)
3 st ägg
1.75 dl strösocker
1 nypa salt
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk kanel
2 tsk vaniljsocker
1 dl mjölk
0.5 dl limoncello eller annan fruktlikör
100 g grovhackad mörk choklad
Ev. florsocker att sikta över
smör och ströbröd till formen

Gör så här

Sätt ugnen på 200 grader.
Smörj och bröa en kakform med avtagbar kant, cirka 24 cm i diameter. Skala, kärna ur och skär äpplena i cirka 1 cm tjocka klyftor. Vispa ägg, socker och salt pösigt i en bunke, gärna med elvisp. Blanda alla torra ingredienser i en annan bunke och rör ner det i äggsmeten, lite i taget. Tillsätt mjölk och limoncello och rör om till en jämn smet. Blanda försiktigt ner äppelklyftor och chokladbitar. Häll smeten i formen och grädda kakan i 40–50 minuter, eller tills kakan är genomgräddad. Stjälp upp kakan på ett fat när den har svalnat något. Sikta eventuellt över lite florsocker när det är dags för servering.

blogstats trackingpixel

En reaktion på “Äppelkaka med choklad

  1. Haloj! Tänkte bara tipsa om att jag har frågestund på min blogg just nu, om du undrar något är det bara att gå in och kommentera frågor!
    Den som ställer den bästa frågan vinner en länkning i min meny i en vecka!

    Puss, Mikaela!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>